Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Paella met kip, Hollandse chorizo, aubergine, paprika en venkel

Varken, Kip

  • Totale tijd minuten
Paella met kip, Hollandse chorizo, aubergine, paprika en venkel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 50 gram chorizo
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks aubergine
  • 1 stuks rode paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje paella specerijen
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 400 gram kippendijvlees
  • 0.5 stuks venkel
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokje kippenbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • naar smaak citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Verwarm olie in een grote afdekbare wok- of hapjespan. Snij een klein stukje chorizo in kleine blokjes en bak zachtjes 1 minuut. Haal uit de pan m.b.v. een schuimspaan en hou apart. Laat het vrijgekomen vet in de pan zitten.
  3. Snipper intussen de ui en fruit in het chorizovet. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm, voeg toe. Snij de paprika in stukjes, voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak rustig verder.
  4. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg bij de groenten samen met het bakje specerijen en wat peper en zout.
  5. Doe de rijst bij de groenten in de pan, voeg de helft van de bouillon toe en roer door. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden. De rijst mag nog een bite hebben en de bouillon hoeft niet op. Zet een wekker op 15 minuten!
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar in ca. 8 minuten. Kruid goed met zout en peper. Voeg de kip incl. braadvet bij de paella als de timer gaat.
  7. Verwijder het loof en hart van de venkel, snij in hele (!) dunne plakjes. Roer samen met de chorizo vlak voor het serveren door de paella.
  8. Breng op smaak met een kneep citroensap (uit een flesje), peper en zout. Hak de peterselie fijn incl. de dunne steeltjes. Garneer de paella met peterselie en serveer.
  9. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookt paprikapoeder en 0,5 tl cayennepeper voor 4p. Voor 2p de helft.