Paella met verschillende soorten vis, venkel, aubergine, en paprika

Vis

  • Totale tijd 40 minuten
Paella met aubergine paprika en venkel | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 1.5 stuks rode paprika
  • 1 stuks aubergine
  • 1 stuks venkel
  • 400 gram gemengde vis

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 blokje visbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 300 gram risottorijst
  • naar smaak citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak peterselie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Snipper de ui en fruit aan in wat olie in een afdekbare hapjespan. Snij de paprika in stukjes en voeg toe. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm en voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak nog een paar minuten.
  3. Maak een kuiltje in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak eventjes zodat het zuurtje eraf gaat. Voeg de kurkuma, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder en cayennepeper toe.
  4. Doe de rijst bij de groenten in de pan, voeg een soeplepel van de bouillon toe en roer door. Herhaal dit telkens als de bouillon is opgenomen. Dek tussendoor af met een deksel. De rijst is na 20-25 min gaar. De rijst mag nog een bite hebben en de bouillon hoeft niet op. Zet een wekker op 18 minuten, want dan gaat de vis erbij.
  5. Verwijder intussen het loof, kontje en harde binnenste van de venkel en snij in dunne plakjes. Dep de gemengde vis droog. Voeg beide met nog wat extra bouillon bij de rijst. Dek af en laat de vis rustig garen. Roer af en toe (voorzichtig, zodat de vis niet helemaal stuk gaat).
  6. Breng op smaak met een kneep citroensap (uit een flesje), peper en zout. Hak de peterselie grof (naar smaak). Garneer de paella (optioneel) met peterselie en serveer.
  7. Goed om te weten: in de gemengde vis kan zitten: zalm, schol en kabeljauw.