Pain au levain blond met zelfgemaakte appel chutney en geroosterde walnoten
Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks rode ui
- 4 stuks Kanzi appels
- 1 stuks pain au levain blond
In Huis
- 4 el boter
- 3 el bruine suiker
- 3 el appelazijn
- 2 tl gemalen kaneel
- 2 tl gedroogde tijm
- 60 gram walnoten
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm de boter in een grote hapjespan en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
- Snij de appel in blokjes van ca. 0,5 cm en voeg toe aan de pan samen met de bruine suiker, appelazijn, gemalen kaneel en gedroogde tijm. Roer goed door elkaar. Laat zachtjes sudderen ca. 20-25 minuten tot dat de vloeistof is ingedikt tot een siroopachtige consistentie. Roer af en toe.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 10-13 minuten af.
- Rooster de walnoten zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen de kleuren.
- Verwijder de pan van het vuur en laat de chutney afkoelen.
- Snij het brood is plakjes. Rooster kort in een broodrooster of in de koekenpan van de walnoten.
- Besmeer de geroosterde plakken brood met een flinke schep van de appel chutney. Garneer met walnoten