Skip to main content

Paksoi met wortel en knoflook, gebakken tofu met vijfkruidenpoeder en versegrapefruit-koriandersaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) gele peen
  • 400 g paksoi
  • 1 blokje(s) tofu

In Huis

  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 tl gemberwortel
  • 1 stuk(s) groene peper
  • 1 stuk(s) grapefruit
  • 1 handje(s) korianderblad
  • 4 el maizena
  • 1 el chinees vijfkruidenpoeder
  • om te bakken plantaardige olie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de wortels in schuine plakken. Hak de knoflook fijn. Snijd de paksoi in repen.
  2. Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de peper in ringetje. Snijd de tofu in plakken van 1,5 cm.
  3. Maak de saus. Pers de grapefruit uit. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Zet weg tot gebruik.• Maak de tofu. Meng de maïzena met de vijfkruidenpoeder. Bestrooi de tofu met wat van het maïzena-kruidenmengsel. Schud overtollige maïzena af.
  4. Bak de tofu in een laagje hete olie om en om krokant. Doe dit in kleine hoeveelheden tegelijk. Anders komt er teveel water in de olie. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier.
  5. Roerbak de groenten. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok. Bak de knoflook enkele seconden en doe de wortel erbij. Bak 2 minuten. Voeg de paksoi en een scheutje water toe. Roerbak 1 minuut.
  6. Serveer de paksoi met de tofu en de saus en wat gekookte witte rijst of noedels.