Skip to main content

Paksoistamppot met braadworst en gekarameliseerde ui

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks banaansjalot
  • 2 struiken paksoi
  • 4 braadworsten

In Huis

  • 2 klontjes boter
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 2 el balsamicoazijn
  • olijfolie (om te bakken)
  • 2 dl melk
icon package

Recept stappen

  1. Pel de sjalotten en snij ze in ringen. Stoof ze in een pan met deksel met een klontje boter op laag vuur heel langzaam. Voeg na ca. 5 minuten, als ze al een beetje zacht beginnen te worden, 2 el balsamico azijn erbij en laat dat nog ca. 10 minuten meestoven. Langer mag ook, maar belangrijk om af en toe voorzichtig om te scheppen.
  2. Schil intussen de aardappelen, snij in stukken en zet op in koud water met een beetje zout. Kook de aardappelen in ca. 15 minuten goed gaar.
  3. Snijd de onderkant van de paksoi, haal de bladeren los en was deze goed. Snij het witte gedeelte in dunne reepjes en het groene in iets dikkere repen. Hou het wit en groen apart van elkaar.
  4. Bak intussen de braadworsten in een scheutje olie, op matig hoog vuur tot ze gaar en bruin zijn.
  5. Giet de aardappels af en prak met de melk en een klontje boter tot een gladde puree.
  6. Meng dan het witte gedeelte van de paksoi erdoor en warm even goed door. Voeg vervolgens het groene deel paksoi toe en meng weer goed door. Je kunt er zoveel paksoi bij doen als je zelf lekker vindt.
  7. Dien de stamppot op met de braadworst en de uien.