Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Palmkool-bataatstamppot met gegratineerde portobello gevuld met Faux Goat en Parme Vegano van Mr. & Mrs. Watson

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 46 palmkoolstamppot met gevulde portobello vegan creamcheese en parmezaan

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram palmkool
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram bataat (wit en/of oranje)
  • 4 stuks portobello
  • 2 bakjes faux goat
  • 1 zakje parmevegano
  • naar smaak uienchutney

In Huis

  • olie om in te smeren
  • eventueel toevoegen melk
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij met een groot mes de nerf uit de palmkoolbladeren. Snij het blad in dunne reepjes
  3. Schil de aardappel en bataat, snij in grote stukken en zet net onder water in een echt grote pan. Voeg zout toe. Leg de gesneden palmkool erop, dek goed af, breng aan de kook en laat afgedekt 25 minuten koken (de palmkool stoomt).
  4. Smeer de portobellos aan de binnenkant in met wat olie en bestrooi met een beetje zout. Leg op de bolle kant in een ovenschaaltje en zet vast ca. 10-15 minuten in de oven.
  5. Haal de portobellos uit de oven en besmeer de binnenkant met een laagje Faux Goat. Bestrooi met peper en wat van de Parmevegano. Zet nog 5 minuten terug, evt onder de grill.
  6. Giet de aardappels en groenten af en hou wat vocht achter. Stamp fijn met wat (plantaardige) melk, wat kookvocht en een goede scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de gegratineerde portobellos bij de stamppot met wat uienchutney naar smaak.