Skip to main content

Palmkool Mexican style

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Zoete aardappel
  • 400 g Palmkool
  • 150 g Kaas

In Huis

  • 250 g Zwarte bonen
  • 1 stuk(s) Groene peper
  • 2 tl Paprikapoeder
  • naar smaak Limoensap
  • naar smaak Limoenrasp
  • 2 tl Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. je kunt een blik zwarte bonen gebruiken.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 250 graden en zet op de hoogste grillstand.
  3. 2. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Haal de dikke nerven uit de palmkool en snij het blad in dunne reepjes. Hak de groene peper fijn. Rasp de kaas.
  4. 3. Kook de zoete aardappel in een kookpan met een laagje water in ca. 10 minuten gaar en giet af.
  5. 4. Meng de gekookte zoete aardappel met de palmkool, zwarte bonen, groene peper, paprikapoeder en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper, zout en limoensap en doe in een grote ovenschaal.
  6. 5. Strooi de resterende kaas erover en zet 5 minuten onder de grill.
  7. 6. Rasp de limoenschil.
  8. 7. Haal de schaal uit de oven, besprenkel met nog wat limoensap en strooi de limoenrasp erover.
  9. Bron: Mieke Kosters, In 20 minuten van XL naar S