Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Palmkool-peenstamppot met lamsrookworst en uienchutney van Potverdorie

Lam

  • Totale tijd minuten
Wk 46 palmkoolstamppot met lamsrookworst en uienchutney

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram palmkool
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 0.5 stuks winterpeen
  • 4 porties lamsrookworst
  • naar smaak uienchutney

In Huis

  • 1 klont boter
  • melk (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snij met een groot mes de nerf uit de palmkoolbladeren. Snij het blad in dunne reepjes.
  2. Schil de aardappel en de winterpeen, snij in grote stukken en zet net onder water in een grote pan. Voeg zout toe. Leg de gesneden palmkool erop, dek goed af, breng aan de kook en laat afgedekt 25 minuten koken (de palmkool stoomt).
  3. Leg de worsten in de verpakking in een pannetje met water en warm ca. 10 min langzaam op, zonder het water te laten koken.
  4. Giet de aardappels en peen af. Stamp fijn met een goede klont boter; meer vocht is waarschijnlijk niet nodig, anders kun je er nog wat melk aan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de stamppot met de worst en de uienchutney.