Skip to main content

Palmkool-polenta met pastinaakfriet en kruidige kastanjechampignons

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 15 gram basilicum
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 600 gram pastinaak
  • 20 cm rozemarijn
  • 300 gram palmkool
  • 180 gram polenta

In Huis

  • 1 el sojasaus
  • 2 el rode wijnazijn
  • scheutje tabasco (optioneel)
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje bouillon
  • 800 ml water
  • olijfolie extra vierge (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Mix de basilicum, sojasaus, rode wijnazijn, tabasco (optioneel), olijfolie, knoflook, 1 el water (bij 4p), peper en zout naar smaak met een staafmixer tot een dressing.
  3. Maak de kastanjechampignons schoon. Snij grote exemplaren doormidden. Doe in een ovenschaaltje en meng de dressing erdoor.
  4. Breng het bouillonblokje met de aangegeven hoeveelheid water aan de kook.
  5. Breng nog een pan water met zout aan de kook voor de palmkool.
  6. Schil de pastinaak en snij in frietformaat. Meng in een kom met wat olie, peper en zout. Leg op een bakplaat met de helft van de rozemarijn erbij (breek het takje eventueel doormidden). Zet ca 20 min in de oven samen met de champignons.
  7. Snij de nerf uit de palmkool en snij in smalle reepjes. Doe in de pan en kook vanaf dat het water weer kookt beetgaar in 2 min. Spoel af met koud water (zo blijft het mooi groen).
  8. Voeg de polenta in een gestage stroom bij de bouillon samen met de andere helft van het takje rozemarijn. Roer met een houten lepel tot hij dik wordt maar nog wel nat is (ca. 10 min).
  9. Verwijder de rozemarijn uit de polenta. Roer de palmkool erdoor en breng op smaak met olijfolie extra vierge, peper en zout.
  10. Schep de polenta op de borden en verdeel daarover de paddenstoelen en de pastinaak. Giet de sappen er als jus overheen.