Skip to main content

Palmkoolpesto met walnootjes van Tromp Aquafarming

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram palmkool
  • 50 gram gepelde walnoten

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml olijfolie (extra vierge)
  • 100 gram oude kaas (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water en zout op voor het koken van de palmkool. Snij de nerven uit de palmkoolbladeren en snij dan in repen. Kook de palmkool in 6-7 minuten gaar. Schep er een beetje kookvocht uit en bewaar voor straks.
  2. Kraak en pel de walnoten. Hak de walnoten grof en rooster in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 5 minuten al omscheppend goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden! Laat iets afkoelen.
  3. Snij de knoflook doormidden en verwijder het loofje. Maal vervolgens met de staafmixer de knoflook, de walnoten en de olijfolie tot een puree. Giet de palmkool goed af, laat uitlekken en voeg toe. Maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht van de palmkool toe. Of, als je het lekker vindt, nog een scheutje olijfolie extra vierge.
  4. Rasp, als je dat in huis hebt, oude kaas (of Parmezaan) en roer door de pesto. Breng op smaak met peper en zout.