Skip to main content

Paneer met spruiten

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Paneer
  • 2 stuk(s) Uien
  • 200 g Spruiten

In Huis

  • 6 el Plantaardige olie
  • 3 cm Gember
  • 5 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Kerriepoeder
  • 1 stuk(s) Groene peper
  • 400 ml Passata
  • 200 ml Water
  • naar smaak Peper en zout
  • 3 el Creme fraiche
  • naar smaak Korianderblad
  • Naanbrood
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snijd de paneer in blokjes. Verhit 3 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak de paneer goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.
  2. 2. Pureer de uien in de keukenmachine of rasp ze fijn. Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snijd de groene peper in blokjes.
  3. 3. Doe nog 3 eetlepels olie in de koekenpan en bak hierin de uienpuree goudbruin. Doe de gepureerde tomaten, gember en knoflook erbij en bak 2 minuten mee. Voeg de kerriepoeder en de groene peper toe en bak 3 minuten mee. Voeg het water en wat zout en peper toe. Breng aan de kook.
  4. 4. Maak de spruiten schoon en snijd in kwarten. Doe in de saus. Kook samen tot de saus begint in te dikken en de spruiten beetgaar zijn.
  5. 5. Roer er de crème fraîche en de paneer door en laat weer even doorwarmen. Garneer met de koriander blaadjes.
  6. 6. Serveer met naanbrood of witte rijst. 
  7. <br>Tip: I.p.v. spruiten kun je ook stukjes broccoli toevoegen