Skip to main content

Pannenkoeken met spinazie, paddenstoelen en blauwe kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Pannenkoekenmeel
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 800 g Spinazie
  • 2 bakje(s) Paddenstoelen
  • 150 g Blauwe kaas
  • 500 ml Melk
  • 1 krop(pen) Sla

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • om te bakken Boter
  • snufje(s) Zout
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. Doe het pannenkoekenmeel, de eieren en melk en een goede snuf zout in een grote kom. Mix met een staafmixer tot een glad beslag.
  2. Zet een pan met een laagje water op het vuur en daarop een bord om de pannenkoeken warm te houden. Verhit steeds een nieuw klontje boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken, in ieder geval twee per persoon. Gebruik ongeveer een soeplepel beslag per pannenkoek.Leg elke pannenkoek die klaar is op het warme bord en dek af met folie of een deksel.
  3. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge zodat deze niet te nat blijft na het wassen.
  4. Hak de knoflook fijn en snij de paddenstoelen in halfjes of kwarten.
  5. Verwarm in een pan of koekenpan een klontje boter, laat bruin worden en bak de paddenstoeltjes dan op hoog vuur aan. Voeg als ze bruin zijn de knoflook toe, hussel twee keer om, bestrooi met peper en zout en doe in een schaaltje. Hou warm.
  6. Doe als nodig nog een beetje olie in die pan en voeg de spinazie toe. Laat slinken, bestrooi met peper en zout, roer om en laat dan uitlekken in een vergiet. Druk met een pollepel het overtollige vocht eruit en knip een paar keer in met een schaar. Doe in een schaal en zet op tafel. Laat iedereen zelf de pannenkoeken beleggen met een dikke laag van de spinazie, de paddenstoelen en rasp er flink wat blauwe kaas overheen.
  7. Als je tijd hebt kan je ook nog wat van de sla hierbij klaarmaken, met een vinaigrette naar keuze!
  8. En zet vooral als toet nog een fles stroop op tafel...