Skip to main content

Pannenkoekjes met een frisse blauwe bessen topping

Nagerecht

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram pannenkoekenmeel
  • 2 eieren
  • 300 gram blauwe bessen
  • 125 ml crème fraîche

In Huis

  • 1 liter melk
  • arachide olie (om te bakken)
  • 10 gram aardappelzetmeel
  • 10 gram suiker
icon package

Recept stappen

  1. Meng het pannenkoekenmeel, de melk en de eieren met een garde in een mengkom tot een glad beslag.
  2. Verwarm een scheutje arachide of zonnebloemolie in een koekenpan, verdeel wat beslag met een soeplepel in het midden van de pan. Beweeg de pan draaiend tot het beslag goed verdeeld is over de hele pan. Bak de pannenkoek 2-3 minuten tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak in nog 1-2 minuten gaar. Leg apart op een verwarmd bord of onder een deksel.
  3. Herhaal dit tot het beslag op is. Was ondertussen de blauwe bessen en doe in een pan met een laagje water. Breng aan de kook. Haal van het vuur als ze koken en voeg het aardappelzetmeel toe. Roer goed door tot gebonden. Voeg eventueel nog een schepje extra toe tot gewenste dikte is bereikt.
  4. Klop de suiker door de crème fraîche in een andere mengkom. Spatel de blauwe bessen hier doorheen.
  5. Serveer de pannenkoeken met de frisse blauwe bessen topping.