Skip to main content

Pannenkoekjes met garnalen en prei

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 32 g Garnalen
  • 1 stuk(s) Dunne prei
  • 1 stuk(s) Rode puntpaprika

In Huis

  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 250 g Bloem
  • 4 tl Maizena
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 400 ml Water (ijskoud)
  • om te bakken Zonnebloemolie
  • 6 el Sojasaus
  • 6 el Rijstazijn
  • 12 el Water
  • 2 tl Suiker
  • 1 tl Geroosterd sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. Snijd zo nodig grote garnalen in tweeën.
  2. Snijd de prei in ringetjes en was goed.
  3. Snijd de paprika in dunne reepjes en snijd de peper fijn.
  4. Meng de bloem met de maïzena in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  5. Klop het ei en het ijskoude water los in een andere kom.
  6. Voeg er de bloem en maïzena beetje voor beetje aan toe terwijl je goed roert met een garde of de mixer.
  7. Schep de garnalen, prei, paprika en 3/4 van de hiernaast genoemde hoeveelheid rode peper door het beslag.
  8. Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan van ca. 20 cm doorsnede.
  9. Draai het vuur middelhoog en schep een deel van het beslag in de pan (je maakt 1 pannenkoek per persoon).
  10. Bak ca. 4 min totdat de onderkant goudbruin en knapperig is en bovenkant er droog uitziet.
  11. Keer om en bak nog ca. 3 min. Leg op een bord en houd warm.
  12. Bak zo de andere pannenkoekjes.
  13. Maak de dipsaus door de sojasaus, rijstazijn, suiker, sesamzaad en water te mengen.
  14. Snipper nog wat rode peper door de saus.
  15. Serveer de pannenkoekjes met de saus.