Skip to main content

Panzanella (broodsalade) met veel geroosterde groenten, veldsla en een vrolijke sinaasappeldressing

Vegan

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode bieten
  • 400 gram bataat
  • 2 stuks meiraap
  • 1 stuks venkel
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 stuks desem pistolet
  • 75 gram veldsla

In Huis

  • olie om te besprenkelen
  • 1 el rode wijnazijn
  • flinke snuf komijnpoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 6 el (milde) olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200-220 graden.
  2. Schil de biet en snij in blokjes van max 2 cm. Doe in een mengkom en besprenkel met wat olie, zout, peper en de rode wijnazijn. Leg op je grootste bakplaat (bekleed met bakpapier) en doe vast in de oven.
  3. Schil of schrob de bataat en snij in stukken van 2 cm. Schil de meiraap en snij in even grote blokjes. Snij het kontje van de venkel, halveer en snij in plakjes.
  4. Doe bataat, meiraap en venkel in de mengkom. Besprenkel met olie, peper en zout. Leg bij de bietjes.
  5. Rooster de groenten ca. 25 minuten in de oven.
  6. Giet de kikkererwten af en dep ze droog. Meng met olijfolie (1 el bij 4p), peper, zout, een flinke snuf komijnpoeder en de paprikapoeder. Doe in een klein ovenschaaltje en zet erbij in de oven.
  7. Maak de dressing. Meng de (milde) olijfolie, azijn, mosterd en sinaasappelsap.
  8. Snij de broodjes in grote dobbelstenen. Verhit olie in een koekenpan. Bak het brood bruin, voeg zo nodig tussendoor nog wat olie toe. Hak intussen de knoflook fijn. Draai het vuur uit als het brood knapperig is, voeg de knoflook toe, schud de pan een paar keer goed om en voeg zout en peper toe.
  9. Meng in een grote bak de ovengroenten samen met de kikkererwten, de broodstukken en de dressing. Laat even staan zodat het brood wat van de dressing opneemt.
  10. Was de veldsla en meng vlak voor het serveren door de broodsalade.