Skip to main content

Pappardelle met champignons en tijm

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Champignons
  • 4 takje(s) Tijm
  • 125 ml Creme fraiche
  • 2 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 400 g Pappardelle pasta
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Halveer de champignons. Hak de knoflook fijn en haal de blaadjes van de tijm.
  2. 2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons samen met de tijmblaadjes. Bak ca. 8 minuten tot de champignons bruin worden. Voeg dan de knoflook toe en roerbak nog 30 seconden. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Kook de pappardelle volgens gebruiksaanwijzing.
  4. 4. Meng de eieren met de crème fraîche en de Parmezaanse kaas.
  5. 5. Giet de pasta af en meng het roomkaasmengsel door de hete pasta. Schep er de champignons door.
  6. 6. Serveer met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.
  7. <br>Tip: vleeseters kunnen nog wat gebakken bacon door de pasta mengen. Vegetariers kunnen vegetarische baconblokjes nemen