Paprika-aubergine-kikkererwtenstoof met rijst en zure room

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Paprika aubergine kikkererwtenstoof met rijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 teen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks aubergine
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 el munt
  • 2 el koriander
  • 1.5 bakje zure room

In Huis

  • 240 gram rijst
  • 1 blikjes kikkererwten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 0.5 tl kurkuma
  • 0.5 tl chilivlokken
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 100 ml milde olijfolie
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip). Snij de paprika in reepjes. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm.
  3. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de specerijen toe en bak kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  4. Voeg de knoflook, rode peper, paprika en aubergine toe en roerbak ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg het zout, de kikkererwten (afgieten indien nodig) en cherrytomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven.
  5. Hak de munt en koriander fijn. Meng door de zure room.
  6. Hak 2 (bij 4p) van de zacht geworden teentjes knoflook fijn. Meng door de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de stoof met de zure room en rijst.
  8. Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet. De specerijen voegen ook nog wat pit toe.