Skip to main content

Paprika courgette soep

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) paprika
  • 1 courgette
  • 3 stuk(s) tomaten

In Huis

  • 1 ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • naar smaak peper en zout
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
  • 4 eventueel toevoegen brood
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de paprika’s in de hete oven totdat ze zwart beginnen te blakeren en het velletje begint te barsten. Dit duurt ongeveer een kwartier.
  2. Snij intussen de ui en de knoflook fijn. Bak deze met de oregano zachtjes aan in een diepe pan met een scheut olijfolie totdat de ui zacht is.
  3. Snij intussen de courgette in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Snij de tomaten in kleine stukjes.
  4. Roer de tomaat en de courgette door de ui en de knoflook en laat met het deksel op de pan zachtjes stoven totdat de courgette ook zacht is.
  5. Haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een plastic zak. Laat ze daarin 10 minuten afkoelen, haal ze dan eruit en trek het geblakerde vel eraf. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snij in kleine stukjes en doe bij de courgette.
  6. Voeg de bouillon toe en laat nog even pruttelen. Zet dan de staafmixer erin en pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout en dien op met de boterhammen.
  7. Lekker met een frisse salade.