Skip to main content

Paprika gevuld met lams-kalfsgehakt en een frisse rijstsalade

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 sjalot
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 4 paprika's
  • 200 gram peen
  • 4 tomaten
  • 0.5 krop Romaine sla
  • 1.5 el koriander

In Huis

  • 300 gram rijst
  • 3 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • tl kaneelpoeder
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bereid per persoon 75 gram rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Hak de knoflook fijn (hou een klein beetje heel fijngesneden knoflook apart voor de dressing).
  4. Snipper de sjalot en fruit glazig in wat olie. Voeg het gehakt toe en bak rul, doe als laatste de knoflook, de paprikapoeder en het kaneelpoeder erbij (als je geen kaneel in huis hebt is het niet erg om het achterwege te laten).
  5. Halveer intussen de paprika's en verwijder de zaadjes.
  6. Meng 1 à 1,5 soeplepel (bij 4p) rijst door het gehakt. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Leg de halve paprika in een ovenschaal en vul met het gehakt-rijstmengsel. Voeg een klein scheutje water toe. Schuif gedurende 15-20 minuten in de oven.
  8. Schil de peen en snij in hele kleine stukjes. Snij de tomaten ook in hele kleine stukjes. Snij de romaine sla in fijne reepjes. Hak de koriander grof. Meng de rest van de rijst met de groenten en koriander. Meng de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijn azijn, het citroensap, het kleine beetje knoflook en flink peper en zout door de rijst.
  9. Serveer de gevulde paprika's met de rijstsalade. Garneer eventueel met nog wat overgebleven koriander.