Skip to main content

Paprika gevuld met lamsgehakt en een frisse rijstsalade met kervel

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Rijst
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Lamsgehakt
  • 4 stuk(s) Rode paprika
  • 200 g Peen
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 200 g Ijsbergsla
  • 6 el Kervel

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 1 tl Paprikapoeder
  • tl Kaneelpoeder
  • 5 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 2 el Citroensap (uit flesje)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Let op je hebt twee keer ijsbergsla, peen en komkommer nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. 2. Breng per persoon 75 gram rijst in 150 ml water aan de kook en laat heel zachtjes gaar sudderen (zo nodig met behulp van een warmte verdeler) in 10-12 minuten.
  4. 3. Hak de knoflook fijn (hou een klein beetje heel fijngesneden knoflook apart voor de dressing).
  5. 4. Snipper de ui en fruit glazig in wat olie. Voeg het gehakt toe en bak rul, doe als laatste de knoflook, de paprikapoeder en het kaneelpoeder erbij (als je geen kaneel in huis hebt is het niet erg om het achterwege te laten).
  6. 5. Halveer intussen de paprika en verwijder de zaadjes.
  7. 6. Giet en spoel de rijst af met koud water.
  8. 7. Meng 1 à 1,5 soeplepel (bij 4p) rijst door het gehakt. Maak op smaak met peper en zout.
  9. 8. Leg de halve paprika in een ovenschaal en vul met het gehakt-rijstmengsel. Voeg een klein scheutje water toe. Schuif gedurende 15-20 minuten in de oven.
  10. 9. Schil de peen en snij in hele kleine stukjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij ook in hele kleine stukjes. Snij de ijsbergsla in hele fijne reepjes. Hak de kervel grof. Meng de rest van de rijst met de groenten en kervel. Meng de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijn azijn, het citroensap, het kleine beetje knoflook en flink peper en zout door de rijst.
  11. 10. Serveer de gevulde paprika met de rijstsalade. Garneer eventueel met nog wat overgebleven kervel.