Skip to main content

Paprika-knoflook broodjes met Franse bonensalade

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) desembol volkoren
  • 400 g sperziebonen
  • 1 stuk(s) banaansjalot

In Huis

  • 4 el olijfolie
  • naar smaak peper en zout
  • naar smaak citroensap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de paprikapesto. Leg de paprikas in de oven en zet hem op 200 graden. Laat ongeveer 15-20 minuten roosteren totdat de schil begint te blakeren en de paprikas zacht beginnen te worden.
  2. Haal ze dan uit de oven, doe ze meteen in een plastic zak en bind dicht. Na 10 minuten zijn de paprikas afgekoeld. Verwijder de schil, zaadjes en zaadlijsten. Pureer de paprika tot een gladde puree. Breng op smaak met 1 el olijfolie, peper en zout en een paar druppels citroensap.
  3. Zet een pan water op voor de bonen.
  4. Snij intussen de desembol schuin in plakken en gril of rooster deze. Wrijf ze daarna in met een teen knoflook en druppel er wat olijfolie over. Zet even weg totdat de bonensalade klaar is.
  5. Doe de bonen in de pan als het water kookt, en kook ze minstens 4 a 5 minuten.
  6. Maak een dressing van azijn, mosterd en olijfolie. Doe er de fijn gesneden sjalot en knoflook bij en breng op smaak met het zeezout en zwarte peper.
  7. Giet de bonen af en doe ze terwijl ze nog warm zijn bij de dressing. Smeer de sneeen desembol in met het paprika mengsel en serveer met de lauwwarme bonensalade.