Skip to main content

Paprika met blauwe kaas en bonenpuree en waterkers- Chinese kool-radijs salade

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Paprika
  • 2 blikje(s) Boterbonen
  • 4 el Bonenvocht
  • 150 g Blauwe geitenkaas
  • 200 g Chinese kool
  • 1 stuk(s) Hart van bleekselderij
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 zakje(s) Waterkers
  • 40 g Walnoten

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 el Provencaalse kruiden
  • 4 el Olijfolie
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt meerdere keren bleekselderij, Chinese kool en Parmezaan nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. 2. Halveer de paprika’s, verwijder steel en zaadlijsten, leg ze in een ingevette ovenschaal en schuif alvast in de voorverwarmende oven.
  4. 3. Giet de bonen af maar vang een beetje van het vocht op. Doe de uitgelekte bonen met de aangegeven hoeveelheid van het vocht in een mengkom en prak grof met een vork (of meng het zacht in de keukenmachine, het moet een beetje grof blijven).
  5. 4. Snij de blauwe kaas in kleine blokjes en roer die, samen met de geperste knoflook, de paprikapoeder, Italiaanse of Provençaalse kruiden, peper en wat zout, door de geprakte bonen.
  6. 5. Haal de paprika’s uit de oven (ze zullen er nu circa 15-20 minuten in zitten) en vul ze met het bonenmengsel. Schuif terug in de oven gedurende 15-20 minuten.
  7. 6. Snij intussen de Chinese kool in kwarten, verwijder het hart en snij in hele dunne reepjes. Snij het binnenste lichtgroene deel van de bleekselderij (het hart) in dunne plakjes. Snij de radijsjes in plakjes.
  8. 7. Haal de paprikas uit de oven, zet de grill aan, rasp de Parmezaan erover en schuif nog even 5 minuten terug. Breek de walnoten grof en doe in een bakje.
  9. 8. Verwijder de dikste steeltjes van de waterkers en doe de blaadjes bij de Chinese kool en radijs. Maak de dressing van olijfolie, azijn, mosterd, honing, peper en zout en meng door de sla. Serveer met de gevulde paprika’s; strooi de walnoten erover.