Skip to main content

Paprika's uit de oven met yoghurtsaus met Turkse gepocheerde eieren en toast

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Puntpaprika
  • 350 ml Bulgaarse yoghurt
  • 4 sneetje(s) Boterham
  • 4 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Azijn
  • 3 el Dille
  • 75 g Feta
  • 50 g Boter
  • 1 tl Komijnzaad
  • snufje(s) Gedroogde chilipeper vlokken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit de oven tot 200 °C.
  2. 2. Doe de paprika's in z'n geheel in een braadslee en besprenkel met ongeveer 4 eetlepels van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en zet 25 minuten in het midden van de oven. Check of ze helemaal gaar zijn.
  3. 3. Meng in de tussentijd de yoghurt met 2 eetlepels van de olijfolie en pers er de knoflook boven uit. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  4. 4. Rooster het brood en pocheer de eieren terwijl de paprika's garen. Vul een klein pannetje met ongeveer 5 centimeter water. Voeg een scheutje azijn toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water zachtjes begint te borrelen. Breek een ei in een kommetje. Roer met een lepel een draaikolkje in het water. Zodra het draaikolkje bijna stilstaat, giet je het ei voorzichtig in het midden van het draaikolkje en kook je het ei 3 tot 4 minuten afhankelijk van de grootte. Haal het ei met een schuimspaan uit het water en leg op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Doe hetzelfde met de overige eieren.
  5. 5. Haal de paprika's uit de oven en leg op een schaal. Schenk het vocht uit de braadslee erover. Schep er 3/4 van de yoghurtsaus over en bestrooi met dille en eventueel feta.
  6. 6. Maak de kruidenboter. Verhit de boter in een koekenpan totdat hij begint te schuimen. Voeg het komijnzaad en de chilipepervlokken toe en laat een minuut zachtjes meebakken in de boter.
  7. 7. Verdeel de rest van de yoghurt over het geroosterde brood. Leg er een gepocheerd ei op en schep er wat van de hete kruidenboter over. Serveer met de paprika's.
  8. <br>Tip: geen zin om de eieren te pocheren? Kook ze dan gewoon zacht.