Skip to main content

Paprikasoep

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 stuk(s) Rode paprika

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 1 tl Karwijzaad
  • 1 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de helft van de ui, pers de helft van de knoflook, snij de rode peper heel fijn en de paprika in stukjes. Verhit olie in een soeppan, voeg de ui en rode peper toe en fruit 10 minuten. Voeg het karwijzaad en de knoflook toe. Bak even mee. Voeg de stukjes paprika toe en laat met deksel ca. 10 minuten zachtjes stoven.
  2. 2. Voeg intussen de bouillonblokjes en het water bij de paprika en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur koken.
  3. 3. Neem de pan soep van het vuur, pureer glad en druppel er wat olie over.
  4. <br>Tip: goed te combineren met de pizza met courgette, venkel en ricotta.