Skip to main content

Paprikasoep en speltpizza met venkel, courgette en mozzarella

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 stuk(s) Rode paprika
  • 1 tl Karwijzaad
  • 2 bol(len) Buffelmozzarella
  • 4 takje(s) Tijm
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 1 el Rozemarijn
  • 2 stuk(s) Spelt pizzabodem

In Huis

  • 4 teen Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de helft van de ui, pers de knoflook, snij de rode peper heel fijn en de paprika in stukjes. Verhit olie in een soeppan, voeg de ui en rode peper toe en fruit 10 minuten. Voeg het karwijzaad en de helft (!) van de knoflook toe. Bak even mee. Voeg de stukjes paprika toe en laat met deksel ca. 10 minuten zachtjes stoven.
  2. 2. Scheur de mozzarella in stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Doe de mozzarella samen met de helft van de olijfolie, de andere helft van de knoflook, de tijm, peper en zout in een schaaltje. Laat even marineren.
  3. 3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snij de courgettes en venkel in dunne plakjes en de andere helft van de ui in dunne ringen. Hak de rozemarijn fijn. Meng de andere helft van de olie en de rozemarijn door de groenten en ui en bestrooi alles royaal met peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 4 minuten grillen. Hussel om en grill nog eens 4 minuten tot er bruine randjes ontstaan.
  4. 5. Voeg intussen de bouillonblokjes en het water bij de paprika en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur koken.
  5. 6. Haal de bakplaat uit de oven, doe de grill uit en zet de oven op 200 graden. Haal het bakpapier met de groenten van de bakplaat en rol de pizzabodem(s) met bijgeleverd bakpapier uit op dezelfde bakplaat. Verdeel de groenten en de mozzarella over de pizzabodem(s) en besprenkel met de olie van de mozzarella marinade. Bak in 15-20 minuten af.
  6. 7. Neem de pan soep van het vuur, pureer glad en druppel er wat olie over. Serveer de soep met de pizza.
  7. <br>Let op: je hebt meerdere keren venkel nodig deze week.