Skip to main content

Parelcouscous met citroenkip, geroosterde spruitjes, bietjes en munt-yoghurtsaus

Kip

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijenvlees
  • 1 citroen
  • 500 gram wilde bietjes
  • 500 gram spruitjes
  • 3 el sjalotten
  • 200 gram parelcouscous
  • 2 el muntblaadjes
  • 1 bakje yoghurt
  • 4 el koriander

In Huis

  • olijfolie
  • 2 tl korianderzaad (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el wittewijnazijn
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Dep de kippendij droog. Rasp de citroen en meng met de kippendij. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil de bietjes en snij in blokjes van max 1 cm. Meng in een kom met olijfolie, peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Snij de citroen doormidden en leg de helften ertussen. Schuif vast in de oven*.
  4. Zet een pan water op voor de parelcouscous.
  5. Maak de spruitjes schoon en halveer. Meng met ruim olijfolie, gehakte knoflook, peper en zout. Leg de spruitjes naast de bietjes of op een aparte bakplaat. Laat alles samen nog 20-25 minuten in de oven.
  6. Snipper de sjalot en meng met de azijn.
  7. Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af.
  8. Hak de blaadjes munt fijn. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  9. Bak de kippendijen in een hete koekenpan in 6-8 minuten gaar.
  10. Hak de koriander fijn. Meng met de parelcouscous, sjalot (even afgieten) en een scheut olijfolie extra vierge.
  11. Haal de groentes uit de oven. Meng de groenten door de couscous en knijp de citroen erover uit. Serveer met de kippendij en de yoghurtsaus.
  12. Laat iemand anders de spruitjes vast schoonmaken. Dat scheelt je zo 10 minuten in de bereidingstijd.