Parelcouscous met geroosterde bonen, spruitjes, bietjes, yoghurtsaus en amandelschaafsel

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Parelcouscous met bonen, spruiten en amandel | maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram bietjes
  • 1.5 blikje cannellini bonen
  • 500 gram spruiten
  • 3 el sjalot
  • 300 gram parelcouscous
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 2 el muntblaadjes
  • 150 gram (vegan) yoghurt
  • 1 bosje koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 kneep citroensap (uit een flesje)
  • 0.25 tl chilivlokjes
  • 2 teentje knoflook
  • 2 el witte wijnazijn
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de bietjes en snij in blokjes van max 1 cm. Meng in een kom met olijfolie, citroensap, peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif vast in de oven.
  3. Laat de bonen uitlekken en dep goed droog. Hou de helft(!) apart. Meng de andere helft met olijfolie, de chilivlokjes, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de plaat onder de bieten en bak tot ze goudbruin zijn. (zie tip). Hussel halverwege.
  4. Zet een pan gezouten water op voor de parelcouscous.
  5. Maak de spruitjes schoon en halveer. Hak de knoflook fijn. Meng met olijfolie, peper & zout. Leg naast de bietjes. Bak nog 15-20 minuten.
  6. Snipper de sjalot en meng met de azijn. Zet even weg.
  7. Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af.
  8. Bak het amandelschaafsel op zacht vuur in een droge koekenpan goudbruin.
  9. Hak de blaadjes munt fijn. Meng met de amandelyoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  10. Hak de koriander fijn. Meng met de parelcouscous, sjalot (incl. azijn) en een scheut olijfolie extra vierge. Breng goed op smaak met peper en zout.
  11. Meng de gare bietjes, spruiten en achtergehouden boontjes door de parelcouscous. Garneer met het amandelschaafsel en crunchy bonen en serveer met de yoghurtsaus.
  12. Ze zijn goed als ze goudbruin zijn en krokant ogen. In de ene oven is dit na 10 minuten en de andere 20. Hou goed in de gaten.