Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Parelcouscous met geroosterde groenten

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Parelcouscous met geroosterde groenten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram peen
  • 200 gram pastinaak
  • 1 stuks sjalot
  • 400 gram spruiten
  • 150 gram bleekselderijhart
  • 15 gram koriander
  • 20 gram dille

In Huis

  • 2 teen knoflook (met schil)
  • olie om te bakken
  • 300 gram parelcouscous
  • 1 stuks sinaasappel
  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 400 gram zachte geitenkaas of feta
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de peen en pastinaak en snij in blokjes van ca. 1 cm. Snij de sjalot in smalle parten. Schoon en halveer grotere exemplaren spruiten. Meng samen met de knoflook (met schil) in een kom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven. Schep tussentijds om.
  3. Zet een pan gezouten water op voor de parelcouscous.
  4. Snij het bleekselderijhart (het binnenste lichtgroene deel) in dunne plakjes.
  5. Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af en hou warm.
  6. Maak in een kommetje een dressing van de sinaasappelrasp, rode wijnazijn en olijfolie extra vierge. Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak en meng door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Snij het vruchtvlees van de sinaasappel in stukjes. Brokkel de geitenkaas, of feta (of andere witte kaas naar keuze).
  8. Hak de koriander en dille fijn (incl. dunne steeltjes). Schep samen met de bleekselderij, dressing en de helft (!) van de kaas, door de warme parelcouscous. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de couscous over de borden, schep de groenten erover. Garneer met de rest van de kaas.