Skip to main content

Parelcouscous met geroosterde spruitjes en bietjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram bieten
  • 500 gram spruitjes
  • 3 el(!) uien

In Huis

  • olijfolie
  • 1 stuks citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el witte wijnazijn
  • 200 gram parelcouscous
  • 2 tl korianderzaad (optioneel)
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bietjes en snij in blokjes van max 1 cm. Meng in een kom met olijfolie, peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de citroen doormidden en leg de helften ertussen. Schuif vast in de oven.
  3. Zet een pan water op voor de parelcouscous.
  4. Hak de knoflook. Maak de spruitjes schoon en halveer. Meng met ruim olijfolie, de gehakte knoflook, peper en zout. Leg de spruitjes naast de bietjes of op een aparte bakplaat. Laat alles samen nog 20-25 minuten in de oven.
  5. Snipper de ui en meng met de azijn.
  6. Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af.
  7. Optioneel: Rooster de korianderzaadjes kort in een droge koekenpan en maal ze daarna fijn. Meng met de parelcouscous met de ui (even afgieten) en een scheut olijfolie extra vierge.
  8. Haal de groenten uit de oven. Meng de groenten door de couscous en knijp de citroen erover uit.
  9. Maak er een fris yoghurt sausje bij met bijvooreeld wat gesnipperde verse kruiden, kneepje citroensap, knoflook en wat peper en zout.