Skip to main content

Parelcouscous met geroosterde spruitjes en bietjes, munt-yoghurtsaus en gebakken geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram wilde bietjes
  • 1 citroen
  • 500 gram spruitjes
  • 3 sjalotten
  • 200 gram parelcouscous
  • 2 el muntblaadjes
  • 1 bakje yoghurt
  • 2 rolletjes geitenkaas
  • 4 el koriander

In Huis

  • olijfolie
  • 2 tl korianderzaad (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el wittewijnazijn
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bietjes en snij in blokjes van max 1 cm. Meng in een kom met olijfolie, peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Snij de citroen doormidden en leg de helften ertussen. Schuif vast in de oven.
  3. Zet een pan water op voor de parelcouscous.
  4. Maak de spruitjes schoon en halveer. Meng met ruim olijfolie, gehakte knoflook, peper en zout. Leg de spruitjes naast de bietjes of op een aparte bakplaat. Laat alles samen nog 20-25 minuten in de oven.
  5. Snipper de sjalot en meng met de azijn.
  6. Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af.
  7. Hak de blaadjes munt fijn. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij elk rolletje geitenkaas in 6 tot 8 plakjes. Bak de plakjes zachtjes in een beetje olie om en om bruin.
  9. Hak de koriander fijn. Meng met de parelcouscous, sjalot (even afgieten) en een scheut olijfolie extra vierge.
  10. Haal de groentes uit de oven. Meng de groenten door de couscous en knijp de citroen erover uit. Serveer met de yoghurtsaus en de gebakken geitenkaas.
  11. Laat iemand anders de spruitjes vast schoonmaken. Dat scheelt je zo 10 minuten in de bereidingstijd.