Parelcouscous met groentestoof
Vegetarisch

Ingrediënten
In de box
- 300 gran tuibonen
- 200 gram snijbonen
- 200 gram sperziebonen
- 300 gram snijbiet
- 80 gram geitenkaas, oud
In Huis
- 300 gram parelcouscous
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 1 el citroensap (mag uit flesje)
- zout en peper
Recept stappen
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af, meng met een klein scheutje olijfolie en zet apart.
- Breng een pan water aan de kook. Dop de tuinbonen. Kook ze beetgaar in ca. 6-8 minuten.
- Blancheer in hetzelfde water de snijbonen en sperziebonen 5 minuten. Giet af en spoel kort met koud water zodat ze mooi groen blijven.
- Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de knoflook 1 minuut op laag vuur.
- Voeg de snijbonen, sperziebonen en tuinbonen toe en bak 3 minuten al omscheppend.
- Snij de snijbiet grof. Voeg eerst de stelen toe, bak 2 minuten mee, en voeg daarna het blad toe. Laat dit slinken in de pan.
- Meng de groentestoof door de parelcouscous. Breng alles op smaak met citroensap, zout en peper.
- Lekker met een extra scheutje olijfolie of een beetje verkruimelde geitenkaas als topping.