Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Parelcouscous met groentestoof

Vegetarisch

Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 300 gran tuibonen
  • 200 gram snijbonen
  • 200 gram sperziebonen
  • 300 gram snijbiet
  • 80 gram geitenkaas, oud

In Huis

  • 300 gram parelcouscous
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap (mag uit flesje)
  • zout en peper
icon package

Recept stappen

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af, meng met een klein scheutje olijfolie en zet apart.
  2. Breng een pan water aan de kook. Dop de tuinbonen. Kook ze beetgaar in ca. 6-8 minuten.
  3. Blancheer in hetzelfde water de snijbonen en sperziebonen 5 minuten. Giet af en spoel kort met koud water zodat ze mooi groen blijven.
  4. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de knoflook 1 minuut op laag vuur.
  5. Voeg de snijbonen, sperziebonen en tuinbonen toe en bak 3 minuten al omscheppend.
  6. Snij de snijbiet grof. Voeg eerst de stelen toe, bak 2 minuten mee, en voeg daarna het blad toe. Laat dit slinken in de pan.
  7. Meng de groentestoof door de parelcouscous. Breng alles op smaak met citroensap, zout en peper.
  8. Lekker met een extra scheutje olijfolie of een beetje verkruimelde geitenkaas als topping.