Parelcouscous met ras-el-hanout kip, geroosterde spruitjes, bietjes en munt-yoghurtsaus

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Ras el hanout kip met groenten en munt yoghurt saus | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram spruiten
  • 2 el muntblaadjes
  • 150 gram yoghurt
  • 300 gram parelcouscous
  • 400 gram kippendijstukjes ras el hanout gekruid
  • 1.5 potje voorgekookte bietjes
  • 1 bosje koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een pan gezouten water op voor de parelcouscous.
  2. Maak de spruitjes schoon en halveer. Meng met olijfolie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven.
  3. Hak de blaadjes munt fijn. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip in 8-10 minuten gaar.
  6. Warm de bietjes op in hun vocht, giet af en hak grof.
  7. Hak de koriander fijn. Meng met een flinke scheut olijfolie extra vierge door de couscous.
  8. Meng ook de bietjes en spruiten door de parelcouscous. Breng goed op smaak met zout en peper. Serveer met de kippendij en de yoghurtsaus.