Parelcouscous met ras-el-hanout kip, geroosterde spruitjes, bietjes en munt-yoghurtsaus
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 500 gram spruiten
- 2 el muntblaadjes
- 150 gram yoghurt
- 300 gram parelcouscous
- 400 gram kippendijstukjes ras el hanout gekruid
- 1.5 potje voorgekookte bietjes
- 1 bosje koriander
In Huis
- olie om te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een pan gezouten water op voor de parelcouscous.
- Maak de spruitjes schoon en halveer. Meng met olijfolie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven.
- Hak de blaadjes munt fijn. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
- Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip in 8-10 minuten gaar.
- Warm de bietjes op in hun vocht, giet af en hak grof.
- Hak de koriander fijn. Meng met een flinke scheut olijfolie extra vierge door de couscous.
- Meng ook de bietjes en spruiten door de parelcouscous. Breng goed op smaak met zout en peper. Serveer met de kippendij en de yoghurtsaus.