Skip to main content

Parelgort met kastanjechampignons, courgette, ‘Hollandse feta’, rucola en zwarte knoflook

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 260 gram parelgort
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 5 teentjes zwarte knoflook
  • 1 zakje rucola
  • 140 gram Geitensaladekaas ('Hollandse feta')

In Huis

  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • boter om te bakken
  • 1 scheutje witte wijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet 65 gram parelgort pp op in 150 ml water en kruimel het bouillonblokje erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt in 25-30 minuten gaar en droog koken.
  2. Smelt de boter in een koekenpan. Snij de ui doormidden en dan in parten. Fruit zachtjes aan. Zet de pit laag en laat de uien zonder deksel rustig karamelliseren. Schep af en toe om. Hoe langzamer ze karamelliseren hoe lekkerder.
  3. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes van 0.5 cm. veeg de kastanjechampignons schoon en snij in vieren. Smelt als de uien bijna goed zijn in een andere koekenpan een klont boter. Voeg de courgette en champignons toe en bestrooi met zout en peper. Bak op hoog vuur.
  4. Snij de zwarte knoflook fijn. Schep zodra de groenten beetgaar zijn maar het vocht van de champignons nog niet is verdampt, de parelgort en zwarte knoflook erdoor. Schep goed om tot al het vocht is opgenomen.
  5. Voeg als de uien wat gebruind zijn een scheutje witte wijn toe als je dat hebt, en laat verdampen. Heb je geen open witte wijn? Maakt niet uit, het is ook lekker zonder!
  6. Schep de uien samen met de helft van de rucola door de parelgort. Bewaar de overgebleven rucola om te garneren. Schep de borden op, verkruimel of rasp de geitensaladekaas erover en garneer met de rest van de rucola.