Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Parelgort met paddenstoelen, oranje bataat, knolselderij, walnoten, Italian aged en Abma's kruidenolie

Vegan

  • Totale tijd minuten
Parelgort met paddenstoelen, kruidenolie van Abma en kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 300 gram parelgort
  • 200 gram knolselderij
  • 250 gram oranje bataat
  • 80 gram walnootstukjes
  • 4 handje rucola en mosterdblad
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 40 gram Italian aged vegan kaas
  • naar smaak Abma's kruidenolie

In Huis

  • vegan boter en olie om te bakken
  • 800 ml kokend water
  • 1 stuks bouillonblokjes (let op!)
  • 2 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Snipper de sjalot. Fruit in een soeppan in een goede klont vegan boter. Voeg wanneer de sjalot glazig is de parelgort toe. Roerbak een minuut mee. Voeg het kokende water en bouillonblokje toe. Dek af en laat vrij stevig koken, ca. 30 minuten. Roer af en toe.
  2. Schil de knolselderij en snij in hele kleine (!) blokjes van 0.5 cm. Verwarm olijfolie in een wok of koekenpan. Bak daarin de knolselderij. Schil en snij intussen de bataat in even kleine blokjes en voeg toe. Bak ca. 8 minuten mee, totdat alle groenten beetgaar zijn. Schep af en toe om.
  3. Bak de stukjes walnoot even in een droog koekenpannetje. Was de rucola en/of mosterdblad en hak grof.
  4. Snij de champignons in kwarten of achtsten en hak de knoflook fijn. Voeg beide bij de groenten als die beetgaar zijn en bak stevig mee zodat de paddenstoelen wat bruinen. Draai het vuur zacht als de paddenstoelen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Check of de parelgort gaar is (parelgort houdt altijd een beetje een bite). Giet zo nodig wat overtollig vocht weg, maar laat nog een beetje nat. Draai het vuur uit, roer er een klont vegan boter door en de helft van de Italian aged. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
  6. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Schep de parelgort op een bedje van rucola en mosterdblad (of hak grof en roer door de parelgort) en verdeel daarover de groenten. Garneer met walnoten, de rest van de Italian aged en een theelepeltje kruidenolie per persoon – je zult olie overhouden, lekker in een salade een keer.
  7. Let op: sommige bouillonblokjes zijn voor 1 liter, in plaats van een halve liter water.