Skip to main content

Parelgort met paddenstoelen, oranje bataat, kruidenolie en Parmezaan

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Banaansjalot (groot)
  • 300 g Parelgort
  • 300 g Knolselderij
  • 300 g Oranje bataat
  • 400 gram Kastanje champignons
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 4 el Kruidenolie

In Huis

  • 1 blokje(s) Bouillonblokje
  • 600 ml Kokend water
  • 2 klont(en) Boter
  • 2 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de bouillon klaar in een pannetje of maatbeker (met behulp van de waterkoker).
  2. Snipper de sjalot. Fruit in een middelmaat soeppan in een goede klont boter. Voeg wanneer glazig de parelgort toe. Roerbak een minuut mee. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onderstaat, dek af en laat zachtjes garen in totaal 25 minuten. Roer af en toe en voeg wanneer nodig wat bouillon toe.
  3. Schil de knolselderij en snij in hele kleine (!) blokjes van 0.5 cm. Verwarm de olijfolie in een grote wok of koekenpan. Fruit daarin de knolselderij.
  4. Schil en snij de bataat in even kleine blokjes en voeg bij de knolselderij. Bak ca. 10 minuten mee, totdat alle groenten beetgaar zijn. Schep af en toe om.
  5. Snij intussen de champignons in kwarten of achtsten en hak de knoflook fijn. Voeg deze bij de groenten en bak stevig aan zodat de paddenstoelen wat bruinen.
  6. Rasp de Parmezaan. Check of de parelgort gaar is. Hij moet nog een beetje nat zijn, en, let op, de parelgort houdt altijd een stevige bite. Draai het vuur uit, roer er een klont boter door en de helft van de Parmezaan en laat afgedekt staan.
  7. Snij intussen de lente-ui in dunne ringetjes.
  8. Maak de groenten op smaak met de kruidenolie, zout en peper en serveer bij de parelgort. Garneer met de walnoten, de lente ui en de rest van de Parmezaanse kaas.