Skip to main content

Pasta a la Norma

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1000 g tomaten
  • 500 g pastaschelpjes
  • 1 bosje(s) basilicum
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 teentje(s) knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta.
  2. Snij de aubergine in kleine blokjes van ca 2 cm en bestrooi ze met zout. Doe in een vergiet en laat ca 20 minuten zweten tot het bittere vocht eruit loopt.
  3. Snij de tomaten in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn. Snij de steeltjes van de basilicum en hak deze ook fijn.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wijde pan. Bak hierin de knoflook zachtjes(!) aan. Doe er de tomaten, de gehakte steeltjes en enkele blaadjes basilicum, peper en zout bij en laat ca. 25 minuten zachtjes inkoken, zonder deksel, tot een mooie tomatensaus. Maak tijdens het koken de tomaten een beetje fijn met een houten lepel.
  5. Spoel de aubergineblokjes na 20 minuten af met koud water en dep ze droog met keukenpapier of in een theedoek. Bak daarna de blokjes in een koekenpan op hoog vuur met een beetje olijfolie tot ze bruin zijn. Haal uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  7. Schep de aubergines door de tomatensaus.
  8. Serveer de saus over de pasta.
  9. Garneer met lekker veel in stukjes gescheurde basilicumblaadjes en wat geraspte kaas indien gewenst