Skip to main content

Pasta gevuld met geitenkaas en citroenrasp met salieboter en gestoofde venkel

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Pasta gevuld met geitenkaas
  • 700 g Venkel
  • 5 blaadje(s) Salie
  • 1 teentje(s) Knoflook

In Huis

  • 100 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olijfolie
  • optioneel Venkelzaad
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water op voor de gevulde pasta straks.
  2. Snij het kontje van de venkel, haal het harde driehoekje eruit en snij de venkel dan in hapklare stukken. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit olie in een braad- of stoofpan met dikke bodem. Doe de knoflook en venkel in de pan en laat op zacht vuur gaar stoven (plm 15 a 20 minuten). Voeg evt ook venkelzaad toe als je dat hebt, 1tl bij 4p.
  4. Smelt de boter op zacht vuur in een steelpannetje. Let op dat het niet te hard gaat, de boter mag niet bruin worden. Doe de salieblaadjes bij de boter en laat even goed doorsudderen. Voeg naar smaak zout toe.
  5. Kook de gevulde pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Leg de gevulde pasta op de borden, schenk de salieboter eroverheen. Serveer de venkel erbij.