Skip to main content

Pasta met boerenkoolpesto en cherrytomaatjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blikje(s) Cherrytomaatjes
  • 400 g Boerenkool
  • 50 g Pijnboompitten
  • 100 g Pecorino
  • 500 g Verse fusilli

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Suiker
  • 10 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet twee pannen op met water en zout voor het koken van de boerenkool en de pasta.
  2. 2. Doe intussen de cherrytomaatjes met hun vocht in een (steel)pannetje. Pers de helft van de knoflook er boven uit. Doe er de suiker, peper en eventueel zout bij en roer even voorzichtig door. Laat op zacht vuur warm worden; laat het niet te snel gaan, de cherrytomaatjes moeten heel blijven.
  3. 3. Kook de boerenkool in 5 minuten gaar. Giet af en bewaar wat kookvocht voor straks.
  4. 4. Rooster de pijnboompitten in een droge koeken- pan op middelhoog vuur in 5 min al omscheppend goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden! Laat ze afkoelen.
  5. 5. Rasp de pecorino grof.
  6. 6. Doe de andere helft van de knoflook, de pecorino en de helft van de pijnboompitten in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Giet de boerenkool af en duw het meeste vocht eruit met een pollepel. Voeg de boerenkool bij de pijnboom- pitten.
  7. 7. Giet de olijfolie extra vierge erbij en maal tot een stevige pesto. Breng op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat.
  8. 8. Kook nu de verse pasta gaar in ca. 2 minuten.
  9. 9. Giet de pasta af en meng met de boerenkoolpesto.
  10. 10. Schep de pasta in diepe borden, doe op elk bord een schep cherrytomaatjes met een beetje saus en strooi de overige pijnboompitten erover.