Skip to main content

Pasta met boerenkoolpesto en gebakken cherrytomaatjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 400 g Paarse boerenkool
  • 50 g Pijnboompitten
  • 100 g Pecorino
  • 400 g Verse fusilli
  • naar smaak Geraspte kaas

In Huis

  • naar smaak Peper en zout
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 10 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de cherry tomaatjes, leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper, sprenkel er wat olie overheen en zet in de oven voor zo lang als je bezig bent met de rest (circa 25 minuten, langer is ook niet erg).
  2. Zet een pan met een bodempje water met zout op voor het koken van de boerenkool. Snij de nerven uit de boerenkool bladeren en snij dan in reepjes. Kook de boerenkool in 10 minuten gaar. Schep er een beetje kookvocht uit en bewaar voor straks.
  3. Zet ook een pan water met zout op voor de pasta. Het is verse pasta dus hoeft maar 2 minuutjes te koken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 5 min al omscheppend goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden! Laat iets afkoelen.
  4. Snij de knoflook doormidden en verwijder het loofje. Maal vervolgens met de staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de olie tot een puree. Giet de boerenkool goed af, laat uitlekken en voeg toe. Maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht van de boerenkool toe.
  5. Rasp de pecorino kaas en roer door de pesto. Breng op smaak met peper en zout. Kook de verse pasta gaar, giet af en meng met 3/4e van de boerenkoolpesto en de tomaatjes uit de oven. Kijk even of je het zo genoeg pesto vindt en bewaar de rest in een potje voor op de boterham of als borrelhapje.
  6. Strooi de overige pijnboompitten en naar smaak nog geraspte kaas erover.