Pasta met broccoli en blauwe kaas saus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pasta met broccoli en blauwe kaas saus | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks broccoli
  • 1 stuks witte ui
  • 150 gram Brabantse Blauwschimmel
  • 100 ml boerenslagroom

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 300 gram schelpjespasta
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met een laagje water en zout op voor het koken van de broccolistronken straks. Zet ook een ruime pan water met zout op voor de pasta.
  2. Snij de stronk van de broccoli en snij die in stukjes. Maak van de rest kleine roosjes. Doe de stukjes broccolistronk bij het kokende water en kook in ca. 6-8 minuten gaar.
  3. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit de ui zachtjes aan in een afsluitbare wok of hapjespan.
  4. Voeg de broccoliroosjes en de knoflook toe en hussel een paar keer om. Voeg 2 el water toe, dek af en laat in ca. 8-10 minuten zachtjes stomen tot knapperig beetgaar. Check tussendoor of het niet droog kookt en/of aanbrandt.
  5. Snij intussen de blauwe kaas in blokjes.
  6. Kook de pasta al dente volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar wat kookvocht.
  7. Giet de broccolistronkjes af en mix ze fijn met de staafmixer, met eventueel wat kookvocht van de pasta. Maak goed op smaak met peper en zout.
  8. Roer de blokjes blauwe kaas en slagroom er doorheen zodat ze een beetje smelten.
  9. Roer de broccolisaus en de roosjes door de pasta. Roer nog wat olijfolie extra vierge erdoor en serveer.