Skip to main content

Pasta met cannellinibonen, Nieuw-Zeelandse spinazie, walnoten en zonnebloempitten

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram speltpasta
  • 2 prei
  • 0.50 venkel
  • 1 el geriste tijm
  • 120 gram walnoten & zonnebloempitten
  • 500 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 1 blik cannellinibonen
  • 40 gram rozijnen
  • 60 gram Mekkerstee pikant
  • 1 lente-ui
  • 0.50 krop sla

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje witte wijn (optioneel)
  • 1 kneepje citroensap (flesje)
  • 100 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • vinaigrette naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Breng een flinke pan gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook beetgaar in 7 à 8 minuten.
  2. Snij de prei in ringen en was grondig. Snij het loof en het kontje van de venkel en snij in stukjes.
  3. Bak de prei en de venkel in een hapjespan in wat olie in 5 minuten zacht. Voeg de tijm, gehakte knoflook en de wijn toe en laat vrijwel droogkoken. Heb je geen wijn, dan is een kneepje citroensap ook goed.
  4. Haal de Nieuw-Zeelandse spinazie van de stelen. De dikke stelen zijn te taai om te eten, de dunne kan je wel eten. Voeg bij de venkel samen met het water en kruimel het bouillonblokje erbij.
  5. Breng op smaak met zout en peper en laat vijf minuten pruttelen.
  6. Rooster intussen de walnoten en de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  7. Open het blikje bonen en laat ze uitlekken.
  8. Was de sla, snij de lente-ui in ringetjes en meng met een simpele vinaigrette naar keuze.
  9. Roer de uitgelekte bonen, gare pasta en rozijnen door de groenten en bestrooi met de gebakken nootjes en de geraspte geitenkaas. Serveer met de sla.