Skip to main content

Lauwwarme pasta met cherrytomatensaus en venkel-tuinbonen

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram tuinbonen
  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 400 gram cherrytomaten
  • 20 gram basilicum
  • 2 el bonenkruid

In Huis

  • 40 gram amandelschaafsel
  • olie om te bakken
  • 300 gram speltpasta
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl suiker
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 blik boterbonen
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pannetje water op voor de tuinbonen. Zonder zout!
  2. Rooster het amandelschaafsel droog in een grote koekenpan. Schud af toe om.
  3. Dop de tuinbonen. Vraag om hulp, vele handen maken licht werk. Kook de tuinbonen gaar in 10 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken.
  4. Haal het amandelschaafsel uit de pan als het licht begint te kleuren.
  5. Zet een pan water op voor de pasta.
  6. Snipper de ui en fruit in wat olie samen met de Italiaanse kruiden en zout. Verwijder het loof van de venkel en snij het kontje eraf. Snij in kleine blokjes. Voeg toe en roerbak op zacht vuur mee. Doe na een paar minuten het deksel op de pan en laat zachtjes beetgaar stoven.
  7. Kook de pasta gaar in 7 minuten. Giet af en besprenkel met wat olie.
  8. Halveer de cherrytomaatjes. Pureer ze in blender of met staafmixer in hoge maatbeker, samen met het amandelschaafsel, grof gehakte knoflook, alle basilicum (dus ook de stelen), de suiker en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Giet de boterbonen af en meng ze bij de venkel. Warm even mee. Snij het bonenkruid fijn en roer met de tuinbonen bij de venkel. Breng het geheel op smaak met zout en serveer bij de pasta met tomatensaus.
  10. Let op! Omdat je de knoflook rauw gebruikt in de tomatensaus, is het belangrijk om geen te oude (muffe) knoflook te gebruiken. Doe je dat toch, snij de knoflook dan doormidden en verwijder het loofje als die er zit.