Skip to main content

Pasta met courgette en tomatensalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Tomaten
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • Bolcourgette (zappho)

In Huis

  • 10 g Platte peterselie
  • 15 g Muntblaadjes
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Kristalsuiker
  • 1 tl Piment
  • naar smaak Peper en zout
  • 400 g Pasta
  • 1 el Boter
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 snufje(s) Gedroogde Spaanse peper
  • 3 takje(s) Basilicum
  • 2 el Pijnboompitten
  • naar smaak Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de salade. Snij de tomaat in stukjes en de lente-uitjes in halve ringen. Leg de tomaten op een schaal en bestrooi met de lente-ui, peterselie en munt. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, suiker en piment. Breng op smaak met peper en zout. Schenk vlak voor het serveren over de salade.
  2. Kook de pasta al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Snij de courgette in stukjes. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak hierin de fijngehakte knoflook en gedroogde Spaanse pepervlokken zachtjes aan. Schep de courgette erdoor en bak heel kort mee. Let goed op want de courgette moet niet te gaar en slap worden maar ook niet rauw zijn.
  4. Giet de pasta af.
  5. Schep de gebakken courgette samen met de basilicum en de pijnboompitten door de warme pasta.
  6. Voeg naar smaak geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper en eventueel een klontje boter toe. Serveer met de tomatensalade.