Skip to main content

Pasta met een saus van pompoen en gehakt

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Rundergehakt
  • 500 g Pappardelle pasta
  • 800 g Pompoen
  • 2 stuk(s) Uien
  • 2 blaadje(s) Salie

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Gedroogde tijm
  • eventueel toevoegen Geraspte kaas
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water voor de pasta op het vuur en breng aan de kook.
  2. Snij de pompoen in kwarten en verwijder de zaden, snij daarna in parten en schil deze. Snijd hierna in grove stukken. Dit is even een klusje, maar hierna ben je bijna klaar!
  3. Snipper de uien en hak de knoflook tenen fijn.
  4. Verhit in een grote pan wat olijfolie en bak de uien glazig. Voeg dan 2/3 van de fijngehakte knoflook toe en de pompoen stukken.
  5. Snij de blaadjes salie in reepjes en roer deze door de pompoen. Doe dan de deksel op de pan.
  6. Bak vervolgens het gehakt rul met de tijm en de rest knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  7. Als de pompoen zacht geworden is prak je de pompoen met een stamper of evt. met een staafmixer. Roer het gehakt door de saus en zet nog even terug op het vuur. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Kook de pasta gaar in 2 minuten. Eventueel kun je wat kookvocht aan de saus toevoegen, mocht deze niet smeuïg genoeg zijn.
  9. Serveer de pasta met de pompoen-gehakt saus.
  10. Nb: mocht je moeite hebben met het schillen van de pompoen kun je deze ook halveren, de zaadlijsten verwijderen en dan 30 minuten op 180graden gaar koken in de oven.