Skip to main content

Pasta met gegrilde courgette, groene asperges en munt

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Asperges
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 20 stuk(s) Muntblaadjes
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Eidooier
  • 6 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op voor de asperges. Snij het taaie uiteinde van de asperges (± 4 cm) en houd 4 asperges apart.
  2. Snij een courgette in de lengte in dunne plakken en de andere courgette in blokjes van een cm. Snij de overige asperges in stukjes van ± 3 cm. Kook de asperges 3 minuten. Giet af en hou even apart.
  3. Snipper de rode ui. Hak de teen knoflook. Verhit intussen een grillpan en gril de 4 overgehouden asperges tot ze mooie streepjes hebben en doe hetzelfde met dmunte plakken courgette. Zet ook nog een pan op met water voor de pasta en kook die gaar zoals vermeld op de verpakking.
  4. Zet een koekenpan op met 2 el olie. Bak hierin de rode ui zachtjes aan en voeg daarna de knoflook en de blokjes courgette toe. Als je de pasta afgiet hou dan een beetje kook vocht over. Voeg het kookvocht aan de blokjes courgette toe. Doe er de gesneden asperges bij, voeg het geheel dan aan de pasta toe en haal van het vuur.
  5. Scheid de dooier van het eiwit, voeg de dooier toe aan de pasta en roer goed. Maak af met peper, zout en evt. nog een beetje olijfolie.
  6. Hak de munt blaadjes en roer deze er op het laatst doorheen.
  7. Dien de pasta op en leg op elk bord een paar stukjes gegrilde asperges en een paar plakjes courgette.