Pasta met gehaktballetjes in salieroomsaus en gekaramelliseerde roodlof

Rund

  • Totale tijd 35-40 minuten
Pasta met gehaktballetjes in salieroomsaus en gekarameliseerde roodlof | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks sjalot
  • 2 el peterselie
  • 400 gram gehakt halfom
  • 15 blaadjes salie
  • 1.5 bakje crème fraîche
  • 6 stronkjes roodlof
  • 300 gram tagliatelle
  • naar smaak rucola

In Huis

  • 1 tl zout
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml witte wijn (optioneel)
  • 300 ml kokend water
  • 1 blokje runderbouillon
  • klontje boter
  • 1 el (milde) olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan en zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Snij de sjalot fijn. Hak de peterselie. (Zie tip). Meng 1 el sjalot (bij 4p), de aangegeven hoeveelheid zout en de peterselie door het gehakt. De rest van de sjalot gebruik je later. Breng op smaak met peper. Rol 3 balletjes p.p. in pingpong formaat.
  3. Verhit olie in een braad- of hapjespan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit het braadvet en zet even weg. Fruit de achtergehouden sjalot zachtjes in het braadvet.
  4. Hak de knoflook. Voeg toe samen met de salieblaadjes en bak kort mee. Blus af met een scheut witte wijn als je dat in huis hebt. Voeg de aangegeven hoeveelheid kokend water en de crème fraîche toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat 10-12 minuten zachtjes inkoken op middelhoog vuur.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de roodlof en verwijder het hart. Verwarm flink olie en een klontje boter in een grote koekenpan. Bak de roodlof op de snijkant op middelhoog vuur tot goudbruin.
  6. Kook de tagliatelle in 9-11 minuten al dente. (Wij adviseren de aangegeven hoeveelheid, maar je hebt extra gekregen voor grote eters.) Roer regelmatig om plakken te voorkomen. Giet af.
  7. Schep de gehaktballetjes terug in de saus. Laat afgedekt ca. 8 minuten garen. Breng de saus op smaak met peper.
  8. Meng de (milde) olijfolie, honing, balsamico, zout en peper. Leg de roodlof met de gebakken kant naar boven in een ovenschaal en besprenkel met de marinade. Bak 5-8 minuten in de oven.
  9. Garneer de tagliatelle met balletjes in salieroomsaus met rucola naar smaak. Serveer met de gekaramelliseerde roodlof.
  10. Je kunt het gehakt ook rul bakken. Hou het daarna apart en roer op het allerlaatst samen met de peterselie door de saus. Dan ben je sneller klaar.