Skip to main content

Pasta met gerookte zalm, venkel en prei

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Gerookte zalm
  • 600 g Tomaten
  • 500 g Verse schelpjespasta
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 stuk(s) Venkel

In Huis

  • 3 el Olijfolie voor de dressing
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olie
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 tl Gedroogde oregano
  • 125 g Creme fraiche
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak nu eerst de tomatensla klaar. Snij de tomaten in vieren en meng met de olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met peper en zout en zet weg tot later gebruik.
  3. Snij de prei in ringen en was grondig.
  4. Snij de venkel doormidden, dan in repen (of in kleinere stukjes als je dat lekkerder vindt).
  5. Hak de knoflook fijn.
  6. Verhit 2 el olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en de venkel toe en fruit aan tot de venkel een beetje glazig begint te worden. Kruimel een half blokje groentebouillon en de oregano over de venkel en voeg dan de preiringen toe. Roer goed om en stoof met de deksel op de pan.
  7. Snij intussen de zalm in reepjes.
  8. Als de prei naar smaak gaar genoeg is, voeg je de creme fraiche toe en 4 el kookvocht van de pasta. Verwarm het geheel en voeg dan de zalm toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de zalmsaus met de pasta en de tomatensla.