Skip to main content

Pasta met oesterzwammen en gebakken spekjes

Varken

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Oesterzwammen
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 10 g Peterselie
  • 125 g Spekblokjes

In Huis

  • 350 g Penne
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • Olijfolie om te bakken
  • 300 ml Slagroom
  • 75 g Geraspte kaas
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. 2. Scheur de oesterzwammen in stukken.
  3. 3. Snipper de sjalotten.
  4. 4. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij fijn.
  5. 5. Hak de knoflook en peterselie fijn.
  6. 6. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes zachtjes ongeveer 5 minuten aan. Ze moeten bruin maar niet hard worden.
  7. 7. Voeg de oesterzwammen, sjalot, rode peper en knoflook toe aan de spekjes en bak ongeveer 4 minuten mee.
  8. 8.Schenk de room erbij en voeg de helft van de peterselie toe. Breng aan de kook. Kook in ongeveer 5 minuten in tot een mooie saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  9. 8. Giet de pasta goed af en roer door de saus. Roer ook de kaas erdoor en bestrooi met de rest van de peterselie