Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met puntpaprika, venkel, rucola en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 20 pasta paprika venkel geit rozemarijn rucola 2

Ingrediënten

In de box

  • 4 rode puntpaprika
  • 1 el rozemarijn
  • 2 venkels
  • 300 gram penne volkoren
  • 1.5 pakje verse geitenkaas
  • 75 gram rucola

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • olie om te bakken
  • scheutje olijfolie, extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
  2. Snij de paprika in de lengte open en haal de zaadlijsten eruit. Snij in blokjes van ca 1 cm.
  3. Hak de knoflook en rozemarijn fijn. Verwarm de olijfolie in een afdekbare hapjespan of wok. Voeg de paprika, de rozemarijn en de honing toe en laat 15 zachtjes stoven met een deksel erop. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij het loof en kontje van de venkel en snij in tweeën. Snij vervolgens in plakken van een halve cm. Hussel de venkel in een mengkom met olie. Verwarm een gril- of gewone pan bak de venkel aan beiden zijden tot ze zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Brokkel de geitenkaas en hou even apart.
  7. Giet de pasta af en besprenkel met olijfolie – hou eventueel wat apart, zodat je de verhouding van je gerecht precies naar eigen smaak kan maken. Roer er dan de paprika en een deel van de gebrokkelde geitenkaas doorheen, met nog een goede scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen.
  8. Dien op met de rest van de gebrokkelde geitenkaas en laat iedereen naar eigen smaak de rucola erdoor husselen op het bord.