Skip to main content

Pasta met raapstelen en room

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Sjalot
  • 2 bosje(s) Raapstelen

In Huis

  • 400 g Pasta
  • 100 ml Slagroom
  • 2 teen Knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de pasta beetgaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snij de worteltjes van de raapstelen en was goed. Doe de raapstelen met aanhangend vocht in een grote pan en laat op laag vuur enkele minuten slinken.
  3. Snipper de sjalotjes en knoflook.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotjes en knoflook zachtjes aan tot de sjalot zacht is geworden.
  5. Voeg dan de raapstelen toe en schep goed om.
  6. Roer de room er door en breng op smaak met peper en zout.
  7. Giet de pasta goed af en roer er een eetlepel olijfolie door. Schep de saus erdoor en serveer direct.
  8. <br>Tip: gebruik voor dit recept korte pasta bijv. orecchiette of penne.